Imaju za koga navijati

Ovi sportaši djeca su multimilijardera, a na OI takmičit će se i zet Billa Gatesa

 Na Olimpijskim igrama u Parizu u tenisu će se za odličja boriti dvije kćerke multimilijardera, a u preponskom jahanju nastupa suprug najstarije kćeri Billa Gatesa.

Osim talenta i desetljeća napornih treninga, odricanja i predanog rada, nekim sportašima put do Olimpijskih igara olakšala je i podrška - očeva multimilijardera.

U Parizu je dvoje takvih takmičara, Emma Navarro i Jessica Pegula, dok se Nayel Nassar može pohvaliti time što mu je Bill Gates svekar.

Emma Navarro

Emma Navarro odavno je prepoznata kao jedna od najvećih američkih nada u tenisu. Rođena je 2001. godine, a sigurno joj nije odmoglo što joj je otac Ben Navarro, čije se bogatstvo procjenjuje na 1,5 milijardi dolara. Poznat je kao filantrop i vlasnik Sherman Financial Group kompanije, koja posjeduje Credit One Bank.

Osim toga, uložio je preko 350 miliona dolara u brojne nekretnine u Južnoj Karolini, prema pisanju Forbesa, a 2022. godine njegova kompanija kupila je Western and Southern Open u Cincinnatiju, treći najveći teniski turnir u SAD-u.

View this post on Instagram

A post shared by emma navarro (@emma_navarro48)

Ove godine Emma je dospjela u fokus svjetskih sportskih medija kada je u četvrtfinalu Wimbledona pobijedila Coco Gauff, drugu najbolju tenisačicu WTA liste.

Jessica Pegula

Zanimljivo, i druga nasljednica multimilijardera na ovogodišnjim Olimpijskim igrama također se bavi tenisom. Jessica Pegula može se pohvaliti time da je jedno vrijeme držala treće mjesto WTA ljestvici.

Rođena je 1994. u Buffalu i kćerka je Terryja Pegule, koji je izgradio svoje bogatstvo u naftnoj i plinskoj industriji, a danas se najviše ponosi vlasništvom nad NFL momčadi Buffalo Billsima.

Nayel Nassar

Za kraj, i Bill Gates će imati za koga navijati u Parizu, jer njegov zet Nayel Nassar nastupa u preponskom jahanju. Nayelu će ovo biti drugi nastup na Igrama, nakon što je u Tokyju završio 24. na takmičenju.

Supruga mu je Jennifer Gates Nassar, najstarije dijete iz braka Billa Gatesa i Melinde French Gates, s kojom vodi nekolicinu luksuznih posjeda za jahanje na Floridi, pod nazivom Evergate Stables.

Upravo u skopocjenom i statusno simboličnom konjičkom sportu najčešće imamo prilike vidjeti bogataše.

Na primjer, Anna Kasprzak, danska nasljednica milijarderskog bogatstva, zauzela je 14. mjesto na Olimpijskim igrama 2016. Ostali nasljednici milijardera kao što su Eve Jobs, Gates Nassar i Georgina Bloomberg također su se takmičili u ovom sportu.

Na kraju, na takmičenju će se naći najmanje jedan samostvoreni milijarder: LeBron James, čije se bogatstvo procjenjuje na 1,2 milijarde dolara prema Forbesu, čime postaje najbogatiji takmičar — barem zasad.