stiže još jedan napadač

Stuttgart povukao potez koji se Demiroviću nimalo neće svidjeti

Sky Germany javlja da je prelazak Deniza Undava u Stuttgart na ivici kolapsa nakon što se sa Brightonom nisu uspjeli dogovoriti oko cijene transfera.

Brighton je prvobitno odbio ponudu Stuttgarta za 28-godišnjaka za koju je rečeno da je oko 23 miliona eura. Tako je Stuttgart predložio novu ponudu za koju se kaže da je vrijedna oko 27-30 miliona eura koju su Galebovi još jednom odbili jer bi željeli još više novca za napadača.

Malo je vjerovatno da će Stuttgart dati još jednu ponudu za Undava jer imaju finansijski limit u iznosu koji bi mogli potrošiti na igrača. Da se Undav preselio, cijena transfera bi srušila rekord Stuttgarta koji je postavljen ranije u prijelaznom roku kada je Ermedin Demirović došao iz Augsburga.

VfB će sada razmotriti alternativne opcije za poziciju napadača, a prvi pik je Arnaud Kalimuendo iz Rennesa.

To znači da bi, uprkos kvalifikacijama za Ligu prvaka Stuttgart izgubio četiri ključna igrača iz prošle sezone sa Serhouom Guirassyjem, Waldemarom Antonom (obojica Borussia Dortmund), Hirokijem Itom (Bayern Munchen) i Denizom Undavom (istek pozajmice) koji su svi napustili club.

Iako je Stuttgart imao dobar prelazni rok u smislu planiranja i priprema za budućnost, gubitak ključnih igrača i nemogućnost da se u potpunosti zamijene ostavljaju kiseo ukus.