„Kultura na ulice 2024!“

Dobrinja uživala u jazzu: BDB Trio podržao Elvir Bandić Banda

Pokretačka muzička motivacija BDB Trija e radost i uživanje zajedničkog sviranja uživo, konstantan muzički razgovor, traženje dubokih i kompleksnih tonova, zvukova i ritmova, za formiranje jedinstvenog, prepoznatljivog i magnetnog univerzuma ovog savremenog jazz fusion trija


U sklopu specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo „Kultura na ulice 2024!“, na šetalištu Bulevara branilaca Dobrinje, sinoć je izveden jazz koncert BDB Trija i Elvir Bandić-Banda.


Ljubitelji jazz muzike mogli su uživati u spoju jazza, jazz fusiona, funka, bluesa, soula i rocka. 
BDB trio koji čine Eddie Beho – gitara, Dinko Šimunović – bass i Boris Sikuljak – bubnjevi, pronašao je jedinstven i snažan muzički glas, te je njihov nastup, u sklopu specijalnog programa NPS “Kultura na ulice 2024!” prezentovao rezime svih utjecaja i idioma koje su usavršili na instrumentima tokom svojih individualnih muzičkih putovanja. 

Pokretačka muzička motivacija BDB Trija je radost i uživanje zajedničkog sviranja uživo, konstantan muzički razgovor, traženje dubokih i kompleksnih tonova, zvukova i ritmova, za formiranje jedinstvenog, prepoznatljivog i magnetnog univerzuma ovog savremenog jazz fusion trija.


Uz BDB Trio nastupio je i bh. pjevač, muzički producent i kompozitor Elvir Bandić-Banda, Tuzlak kojeg pamtimo po jazz, pop i rock backgroundu ali i izvedbama bosanske tradicionalne muzike. Banda je na muzičkoj sceni aktivan gotovo 30 godina, a uz vlastite albume i saradnju sa mnogim poznatim regionalnim muzičarima, radi i muziku za pozorište, dokumentarne filmove, te reklame.