ostavlja bez daha

Seks-bomba s ozbiljnom karijerom: Ko je u stvari Salma Hayek

Svaki slobodan trenutak provodi s roditeljima

Pred otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, holivudska diva Salma Hayek (57) imala je čast otrčati dio štafete, koji je uključivao nošenje olimpijske baklje dvorana dvorca Versailles.

Seks-bomba, inače, rado dijeli izazovne fotografije u kupaćem kostimu, pa je august odlučila otvoriti u tom stilu.

“Uranjajući u august”, napisala je u opisu objave na Instagramu kojom je ponovno pratioce ostavila bez daha.

Meditacija i šetnja po parku

Kako je svojevremeno otkrila tajna njene sjajne figure krije se u meditaciji.

“Neki kažu da je za njih važno vježbanje, no ja mislim da je to meditacija. Moraš pronaći svoj put. Za mene je vježbanje teško... Stvarno je jako teško imati disciplinu za to. Ali meditacija je i šetnja po parku, a to je moj način”,  izjavila je jednom prilikom za Entertainment Tonight.

Salma je jedna od najtraženijih holivudskih glumica i najpoznatija Meksikanka u Hollywoodu, a uz sve to radi kao producentica i rediteljica.

Dok ona uživa u svjetskoj slavi samo najbliži ljudi znaju da su za njen veliki uspjeh u dobroj mjeri zaslužni roditelji - Sami Hayek Dominguez i Diana Jiménez Medina.

Rođena u bogatoj porodici

Mada se preselila prije 15 godina u Francusku, nakon vjenčanja s milionerom Francoisom-Henrijrem Pinaultom glumica se trudi svaki slobodan trenutak provesti i s roditeljima. Njih dvoje uživaju u pravoj porodičnoj idili, a njihovu sreću krunisala je kćerka.

Djetinjstvo je provela imućnoj i pobožnoj katoličkoj porodici. Otac Sami bio je direktor naftne kompanije i vlasnik firme za industrijsku opremu.

Zanimljivo je to da je on zapravo libanonskog porijekla te je 2015. godine s kćerkom posjetio Babdat, odakle su njegovi preci, gdje je glumica promovirala film “Prorok”, adaptaciju jednog od najslavnijih svjetskih djela Libanonca Halila Džubrana.

Salmina majka Diana je poznata operna pjevačica španskog porijekla.

Glumica ima i brata Samija, a koji je dobio ime po ocu. Sami je uspješan dizajner namještaja, a na njegov uspjeh sestra je posebno ponosna.

Nije joj bilo dozvoljeno biti smiješna

Glumica je u svojoj biografiji iz 2015. otkrila je da je odrastala u bogatstvu, kao i da je svoju porodicu smatrala kraljevskom.

“Mislila sam da sam princeza. Živjela sam u dvorcu, a moj je otac bio kralj, dok sam ja nosila tijare. Rođena sam kao diva”.

Svojoj djeci Sami i Diana dopuštali su sve, pa čak i da imaju tigra za kućnog ljubimca.

Salmu Hayek mnogi smatraju jednom od najljepših glumica na svijetu. Jednom prilikom je progovorila o tome kako nije mogla dobiti nijednu ulogu u komedijama na početku karijere zbog toga što je u holivudskim krugovima bila pojam seksepila i nije joj bilo dozvoljeno biti smiješna".