ogromne gužve

Mnogi naši građani su i ovog vikenda pohrlili na more. U Hrvatskoj ih čekaju kilometarske kolone, a vrebaju i požari

Mnogi su Bosansci i Hercegovci i ovog vikenda pohrlili na more, ali moraju biti spremni na ogromne gužve koje vladaju na cestama u susjednoj Hrvatskoj.

Na autoputu A1 Zagreb-Ploče-Karamatići povećana je gustoća saobraćaja pred naplatom Lučko u smjeru mora te između Zagreba i Zadra u smjeru Dubrovnika.

Povremeni zastoji

Između Zagreba i Bosiljeva mora se voziti u kolonama u pokretu uz povremene zastoje, objavili su iz Hrvatskog autokluba.

Zbog saobraćajne nesreće između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina, na 10. kilometru u smjeru Zagreba, vozi se u dvije trake uz ograničenje brzine, a zbog nesreće između čvorova Žuta Lokva i Otočac, na 137. km u smjeru Dubrovnika, vozi se jednom trakom u koloni od oko četiri kilometra, prenosi HRT.

Na A2 Zagreb-Macelj zbog većeg priljeva vozila kolona na Naplatnoj stanici Trakošćan u smjeru Zagreba duga je oko 1,5 kilometar, a proteže se i u Sloveniju.

Zabrana za teretnjake

Zbog povećanog broja vozila zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse između čvorova Krapina i Đurmanec u oba smjera.

Na A3 Bregana-Lipovac (uključujući zagrebačku obilaznicu) na prilazu naplatnoj stanici Lučko (A1) iz smjera Buzina, kolona vozila u pokretu duga je oko 12 kilometara.

Zbog saobraćajne nesreće na Jadranskoj magistrali u Kaštel Štafiliću policija regulira promet.

Na DC512 Makarska-Vrgorac zbog požara je zatvorena državna cesta od Makarske do tunela Stupica (u mjestu Gornji Tučepi).