velika bura na oi

Oglasio se otac bokserke koju smatraju muškarcem: Šta ćemo sad?

Otac Imane Khelif branio je svoju kćer i inzistirao na tome da je olimpijska boksačica rođena i odrasla kao djevojčica jer se boksački spor oko spolova nastavlja.

Alžircu Khelifu i tajvanskom boksaču Lin Yu-tingu dopušteno je sudjelovanje na Olimpijskim igrama, a Međunarodni olimpijski odbor (MOK) usvojio je različite kriterije od Međunarodne boksačke asocijacije (IBA) koja je oboje diskvalificirala s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva zbog rezultata neodređenog testa podobnosti.

Khelif je pobijedila u okršaju osmine finala s Carini u ženskoj kategoriji do 66 kg za samo 46 sekundi u četvrtak nakon što je Italijanka odustala, rekavši u to vrijeme: "Radije sam prestala zbog svog zdravlja," što je izazvalo svađu oko Khelifove podobnosti.

"Moje dijete je djevojčica. Odgajana je kao djevojčica. Ona je snažna djevojčica. Odgojio sam je da bude vrijedna i hrabra. Ima jaku volju za radom i treniranjem", rekao je Imanein otac, Omar Khelif, za Sky News.

“Italijanska protivnica s kojom se suočila nije mogla pobijediti moju kćer jer je moja kćer bila jača, a ona mekša.

"Budimo vrlo jasni, govorimo o ženskom boksu", rekao je Bach. “Imamo dvije boksačice koje su rođene kao žene, koje su odgajane kao žene, koje imaju putovnicu kao žene i koje se godinama natječu kao žene.