luana alonso

Život se zakomplikovao prelijepoj plivačici koja je otjerana sa Olimpijade zbog ‘neprimjerenog ponašanja’

Luana Alonso navodno je dobila upozorenje zbog svojih prethodnih komentara od strane predsjednika paragvajskog olimpijskog odbora.

Glamuroznu olimpijsku plivačicu gurnule su u centar pažnje izvještaji da je maknuta iz sela sportaša na Olimpijskim igrama u Parizu zbog svog 'neprimjerenog ponašanja'.

Paragvajski čelnici su navodno rekli francuskim medijima da 'nije bilo velike drame' oko toga kako je napustila selo - unatoč dodavanju da je učinila da se drugi sportaši i svita u zemlji osjećaju 'neugodno' jer se ponašala na 'individualistički' način.

No, navodno je svoje šefove razbjesnila puno prije Olimpijskih igara u Parizu, nakon što je navodno izjavila da bi radije predstavljala SAD nego južnoameričku naciju.

U izvještaju španske novine AS Sport, Camilo Perez, predsjednik Paragvajskog olimpijskog odbora, upozorio je Alonso zbog njezinih komentara.

Perez je rekao: 'Čitao sam da se želi natjecati za Sjedinjene Države.

'Nema tu univerzalnosti. Došla je ovdje (Pariz) kao Paragvajka. Mora puno više trenirati kako bi predstavljala SAD, njezina vremena moraju biti puno bolja.'

Alonso se kvalificirao za Olimpijske igre kroz sustav univerzalnosti - koji je osmišljen kako bi povećao raznolikost nacija koje sudjeluju na Igrama.

20-godišnjakinja nije uspjela izaći iz prve runde na 100 metara leptir, završila je šesta i jedva se plasirala u polufinale.

Alonso je plivala u vremenu od 1:03.09 u svojoj utrci, a najsporija od onih koje su ušle u polufinale bila je Keanna Macinnes iz tima GB sa 57.90.

Čini se da Perezovi komentari neće biti važni osim ako Alonso ne odluči promijeniti njenu odluku da se povuče iz sporta.

Alonso je potvrdila svoju odluku o prijevremenoj mirovini u izjavi na društvenim mrežama prošle sedmice.

Mladićeve komentare o tome da želi plivati ​​za Sjedinjene Države prenijela je paragvajska publikacija HOY.