KONTROLA DISTRAKCIJE

Apple uveo novu funkciju u pregledniku Safari

Nova funkcija za Safari koja dolazi iz Applea vam omogućuje da sve nepotrebne elemente na web stranicama sakrijete jednim dodirom, slično kao da ih pretvarate u “leteći pepeo”.

Nakon otvaranja bilo koje web stranice u Safariju, možete pronaći ovu novu funkciju pod nazivom “Sakrij stavke koje odvlače pažnju ” u sekundarnom izborniku na lijevoj strani donje navigacijske trake. Klikom na ovu funkciju, možete sakriti sve elemente koji vas ometaju, osim onih koji su vam potrebni. Kada lagano dodirnete ekran, vidjet ćete granice sakrivenih elemenata. U sredini svakog elementa nalazi se plavi taster “Sakrij”. Dodirom na taj taster, odabrani element će se animirano raspasti na čestici i nestati s ekrana.

Ova funkcija je posebno korisna prilikom pretraživanja interneta. Možete sakriti nepotrebne rezultate pretraživanja, oglase i čak okvir za pretraživanje ako želite. Ne, skriveni sadržaj nije trajno izbrisan. Možete ga vratiti klikom na ikonu oka u lijevom donjem uglu i odabirom “Prikaži skrivene stavke”.

Kontrola distrakcije nije samo korisna za uklanjanje oglasa, već vam omogućuje potpunu kontrolu nad svakim elementom na stranici. Na primjer, možete ukloniti animacije koje ometaju ili tekst koji vas zbunjuje.

Zašto je ova značajka važna?

  • Povećana produktivnost: Omogućuje vam da se fokusirate na bitne informacije i smanjite ometanja.
  • Prilagođeno iskustvo pregledavanja: Možete prilagoditi web stranice svojim potrebama.
  • Usklađeno s Appleovom vizijom: Ova značajka se uklapa u Appleov fokus na privatnost i zaštitu korisnika.

Apple je već uveo nekoliko funkcija koje pomažu korisnicima da se bolje fokusiraju, poput načina rada fokusa i sažetka obavijesti. Nova funkcija kontrole distrakcije je još jedan korak u tom smjeru.