ide na stream

Novi film sa Clooneyjem i Pittom neće u kina, boje li se gazde debakla?

Objavljeno je da je Apple "poništio" datum objavljivanja u kinima filma “Wolfs” Jona Wattsa (20. septembra) u kojem glume George Clooney i Brad Pitt.

Film će se sada prikazati samo u odabranim kinima prije nego što se strimuje na Apple TV+ 27. septembra.

Čudno, Apple je također najavio da će se Watts vratiti da piše, režira i producira nastavak koji će vratiti Clooneyjeve i Pittove uloge za još zabave

Međutim, pitanja koja se ovdje trebaju postaviti su zašto bi Apple otkazao gotovo sve kino planove za film u kojem glume zvijezde George Clooney i Brad Pitt i da li postoji nedostatak samopouzdanja da će “Wolfs” dobro proći.

A ako je to slučaj, zašto je onda upaljeno zeleno svjetlo za još jedan skupi nastavak?

The InSneider prenosi da je “Apple završio sa širokim bioskopskim izdanjima za sve svoje filmove.”

Ovo bi također objasnilo zašto su dali "Blitzu" Stevea McQueena, koji je uveliko favorit za Oscara, mlaku jednosedmičnu kino promociju u novembru.

Sneiderov izvor dodaje da će postojati i posljednji izuzetak, a to je Appleov film o Bradu Pittu "F1", koji bi trebao biti objavljen sljedećeg ljeta, a distribuira ga Warner Bros.

Nakon toga, Apple ide putem Netflixa i zauvijek izbjegava kino iskustvo.

Ova je bez sumnje odluka donesena i kao odgovor na Appleova nedavno skupo proizvedena razočarenja na blagajnama - “Killers of the Flower Moon,” “Napoleon,” “Argylle” i “Fly Me to the Moon”.