obavljeni razgovori

Pochettino našao novi posao nakon odlaska iz Chelseaja. Nije onaj kojem se nadao

Mauricio Pochettino, argentinski nogometni stručnjak, mogao bi uskoro preuzeti novu trenersku ulogu, samo nekoliko mjeseci nakon što je napustio Chelsea.

Pochettino je, naime, uspješno vratio Chelsea u europska natjecanja, osiguravši šesto mjesto u Premier ligi, no unatoč tome je napustio klub sporazumnim raskidom ugovora. Za taj odlazak je dobio pozamašnu odštetu od 10 miliona funti.

Nakon odlaska iz Chelseaja, Pochettino je bio povezan s nekoliko klupskih trenerskih pozicija, no sada se sve više šuška o njegovom prvom angažmanu na međunarodnoj razini. Prema pisanjima Fox Sportsa i The Athletica, Pochettino je vodeći kandidat za preuzimanje američke nogometne reprezentacije (USMNT).

Jurgen Klopp, trener Liverpoola, također se nakratko spominjao kao mogući kandidat, no ubrzo je jasno dao do znanja da nije zainteresiran za tu poziciju. Unatoč tome, veze s Pochettinom ostaju postojane i sve su glasnije.

Sportski direktor američke reprezentacije, Matt Crocker, imao je kratku saradnju s Pochettinom dok je ovaj radio u akademiji Southamptona, a vjeruje se da su njegov tim i Pochettino održali prvi sastanak sredinom jula.

Pochettino ostaje u fokusu i smatra se idealnim kandidatom za poziciju “trenera s pobjedničkim mentalitetom”, kakvog američka nogometna federacija traži.

Američki nogometni čelnici smijenili su dosadašnjeg selektora, Gregga Berhaltera, nakon razočaravajućeg nastupa na Copa Americi, koju su i sami ugostili. Reprezentacija nije uspjela proći grupnu fazu, završivši treća u grupi C, iza Urugvaja i Paname koji su izborili prolazak u daljnje natjecanje.