traži pregovore

Šok u Madridu zbog odluke Viniciusa nakon što je stigla ponuda iz Saudijske Arabije

Brazilski krilni napadač Vinicius Junior ima poziv iz Saudijske Arabije da se priključi tamošnjem fubalskom carstvu.

Znamo koji sve superstarovi su prihvatili poziv petro-novca, počevši od Cristiana Ronalda, Karima Benzeme, pa nadalje, ali jasno je da Saudijci imaju želju i sve potrebne resurse da krenu po još gigantskih transfera.

Jedan iz takve kategorije definitivno bi bio onaj u kojem je glavni protagonista Vinicius Junior. Momak čija je kandidatura za "Zlatnu loptu" rasprostranjena zajedno za Judeom Bellinghamom nije previše zainteresovan za odlazak u Saudijsku Arabiju, ali novac bi mogao da promijeni sve, kao i obično… Iako doživljava vrhunac svoje trenutne karijere, Vinicius bi u slučaju da Real Madrid pristane mogao da krene putem Al Ahlija.

Cifre su već sada nestvarne. Ponuda kluba iz Jedde dostigla bi oko 400 miliona eura, što je skoro duplo više u odnosu na svjetski rekord koji je u vlasništvu PSG-a, odnosno Neymara i iznosi 222 miliona eura.

Čelnici Saudijskog fonda za javna ulaganja (PIF) mu nude petogodišnji ugovor vrijedan oko 200 miliona eura po sezoni, plus bonuse, dakle preko milijardu eura.

Navodno, kako za Reuters otkrivaju ljudi bliski brazilskog zvijezdi, Vinicius Junior je dao zeleno svjetlo Al-Ahliju i PIF-u za otvaranje pregovora kako s njim, tako i s Real Madridom.