duguju obrvanu

Rok istekao, da li je Rukometni savez BiH suspendiran? Evo šta kaže generalni sekretar RSBiH Nedim Arnautović

Rukometni savez Bosne i Hercegovine imao je rok do jučer da isplati dugovanja (više od 110.000 eura) bivšem selektoru muške reprezentacije "Zmajeva" Ivici Obrvanu.

No, kako nam potvrdio generalni sekretar RSBiH Nedim Arnautović, Savez je u toku jučarašnieg dana platio samo dio dugovanja.

Za ostatak je uputio molbu Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) da pričeka jedan period, vjerovatno 15 do 20 dana.

Do tada bi Rukometni savez BiH trebao dobiti sredstva Vlade Federacije BiH, što je dogovoreno na nedavnom sastanku, a što bi bilo iskorišteno za izmirenje kompletnog duga stručnjaku iz Hrvatske, kao i troškove procesa pred EHF-om (ukupno 138.000 eura).

"EHF-u smo uputili dopis u kojem ih obavještavamo da mogu pokupiti novac koji je već na njihovom računu, a na našem podračunu, vezan za certifikate, i to je novac koji se može iskoristiti za isplatu dijela duga.

Također, obavijestili smo EHF da očekujemo sredstva Vlade FBiH koja će, čim ih dobijemo, biti usmjerena za izmirenje kompletnog duga.

Pobudili smo i garanciju Federalne vlade", objašnjava Arnautović.

A na pitanja da li je stigao odgovor iz EHF-a, odnosno na molbu za prolongiranjem roka za isplatu duga, i da li je naš savez pod suspenzijom, Arnautović odgovara:

"Nikakvu reakciju na naš dopis nismo dobili ni u četvtak ni u petak, znači, ni obavještenje da smo suspendirani ili da nismo.

Međutim, činjenica da naša kadetska reprezentacija normalno učestvuje na Evropskom prvenstvu, koje je u toku, kao i da smo iz EHF-a upravo dobili nominacije za sudije za evropske kupove, a što se ne bi desilo da smo supendirani, govori da smo i dalje 'aktivni'.

Mislim da je EHF prećutno prihvatio našu molbu".