crkavica

Mostar danas topliji čak i od Neuma, izmjerena 42 stepena. Sutra slijedi preokret, mogući i pljuskovi

U Bosni i Hercegovini danas je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne su zabilježeni pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 19; Sokolac 27; Ivan-sedlo 31; Neum 33; Livno, Srebrenica 35; Sanski Most 36; Bihać, Bugojno, Drvar, Gradačac, Prijedor, Sarajevo, Tuzla 37; Banja Luka, Široki Brijeg, Zvornik 38; Zenica 39 i Mostar 42 stepena.

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina, koji ponegdje mogu biti izraženiji i praćeni gradom. Vjetar slab do umjeren u sjevernim područjima sjeverni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 19 do 25, na jugu do 28, a dnevna od 34 do 40 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano i vruće uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne je moguć lokalni pljusak. Jutarnja temperatura oko 20, a dnevna oko 37 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.