gundogan riješio da ode

Istanbul će da gori: Zvijezda Barce zatražila odlazak, je li na pomolu najveći potpis u historiji Fenerbahcea?

Ilkay Gundogan zatražio je da napusti Barcelonu prije zatvaranja ljetnog prelaznog roka, prenosi SPORT.

Bilo je mnogo spekulacija oko budućnosti 33-godišnjaka, posebno danas nakon što je izostavljen iz tima za utakmicu La Lige protiv Valencije.

Iako se sugeriralo da je odsustvo veterana veznog igrača bilo zbog predostrožnosti zbog udarca koji je zadobio tokom meča za trofej Joan Gamper, čini je priča dublja nego što se na prvi pogled čini.

Nakon njegovog isključenja sa spiska sastava za utakmicu Valencije, pojavili su se izvještaji u kojima se tvrdi da Barcelona želi da se rastane od Gundogana.

Ovaj 33-godišnjak jedan je od onih koji najviše zarađuju u klubu, a s obzirom na očajničku potrebu Katalonaca da oslobode prostor za plate kako bi registrovali igrače kao što je Dani Olmo, Nijemčev odlazak postao je opcija.

Sada se tvrdi da je sam Gundogan zatražio da napusti Barcelonu uprkos činjenici da su on i njegov agent nedavno ponovili da bivši kapiten Manchester Cityja nije planirao da napusti klub ovog ljeta.

Prema izvještaju, trenersko osoblje Barcelone i sportski odjel, na čelu s direktorom, Decoom, bili su svjesni Gundoganovog stava jer je rekao 'dosta je bilo' beskrajnim spekulacijama o njegovoj budućnosti uprkos tome što je ponovio svoju posvećenost.

Gundogan je bio jedan od najboljih igrača Barcelone prošle sezone i očekivalo se da će igrati ključnu ulogu u Flickovom projektu.

Ali čini se da su ga tenzije između njega i kluba u vezi sa stalnim glasinama o njegovoj budućnosti uvjerile da nastavi dalje.

Nema manjka zainteresovanih strana ako Gundogan zaista bude dostupan. Klubovi iz Turske, Saudijske Arabije i Katara izrazili su interes za potpisivanje ugovora s 33-godišnjim veznim igračem.

Još ranije tokom ljeta spominjao se interes Fenerbahcea, a navodno su čelnici kluba obavili određene pozive i razgovarali s njegovim agentom.