premijer liga bih

Željezničar demonstrirao silu na prepunoj Grbavici: Igman nije imao šanse

Fudbaleri Željezničara su u okviru 3. kola WWIN Lige BiH savladali Igman sa 3:1.

U petoj minuti velika prilika za Plave. Hiroš je gurnuo za Krpića koji je zaobišao Ćemana, šutirao, ali na gol liniju loptu izbacuje Buturović. U 14. minuti Hebibović iskosa šutira, Muftić odbija u korner. U 15. minuti Cvetanoski ostavlja za Al Jabera koji šutira, lopta pogađa prečku i odbija se na liniju. U narednom napadu udarac Šabića odlazi preko gola.

Probao je i Hiroš u 19. minuti iskosa, ali je Ćeman bio siguran. Željezničar je poveo u 23. minuti. Šabić je ubacio iz kornera, a Sulejman Krpić glavom pogodio za 1:0. Četiri minute poslije bilo je 2:0. Radovac je snažno šutirao, Ćeman odbio, a Al Jaber pospremio loptu u mrežu.

Udarac Boljevića iskosa iz 43. minute ide pored gola. Na poluvrijeme se otišlo sa 2:0.

Hebibović iskosa u 55. minuti šutira pored gola Plavih. Plavi su u 58. minuti postigli treći gol. Al Jaber je pokupio loptu, dodao do Boljevića koji ubacuje, a Cvetanoski posprema loptu u mrežu. Igman je imao veliku šansu u 65. minuti, Božić je iskosa izašao pred gol i šutirao pored gola.

Igman je u 72. minuti smanjio na 3:1. Nakon ubačaja sa strane, Ramić je u padu glavom postigao pogodak.

Do kraja susreta Vukoja nakon akcije rezervista postiže pogodak, no na njegovu nesreću, gol je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

U narednom kolu Željezničar će gostovati u Tuzli, dok će Igman na domaćem terenu u duelu sa Širokim Brijegom pokušati doći do prvih bodova ove sezone.