nije bio u timu

Maresca protjerao najskupljeg igrača Chelseaja pred derbi sa Cityjem: “Plaćen sam da donosim odluke”

Trener Chelseaja Enzo Maresca objasnio je odluku da izbaci Raheema Sterlinga iz svog tima.

Usred rastućih spekulacija o njegovoj budućnosti u klubu, Sterling je iznenađujuće izbačen iz tima uoči meča sa Manchester Cityjem na otvaranju nove sezone Premijer lige koji su Plavci izgubili sa 2:0.

Predstavnici krilnog igrača brzo su izdali izjavu u kojoj su izrazili iznenađenje zbog Sterlingovog izostavljanja i obećali da će tražiti razjašnjenje situacije.

Maresca je ubrzo zamoljen da objasni svoju odluku, rekavši za Sky Sports: "Menadžer mora donijeti neke odluke. Ponekad se igračima to ne sviđa, to je normalno. Menadžeri su plaćeni da donose odluke.

"Samo tehnička odluka, ne više od toga."

Marescina odluka da odustane od Sterlinga dolazi samo dvije sedmice nakon što je šef Chelseaja opisao 29-godišnjaka kao jednog od "važnih igrača" u timu.

"Pozicija Raheema za mene je krilni igrač; pozicija na kojoj je bio u prve četiri utakmice s nama," rekao je Maresca nakon poraza od Cityja u predsezoni. "Ne vidim ga na drugoj poziciji. U svakoj utakmici može se desiti kada treba da ga iskoristimo na drugoj poziciji. Sigurno je jedan od naših važnih igrača, zajedno sa ostalima.

Sterling, koji najviše zarađuje u Chelseaju, povezivan je sa odlaskom otkako je Pedro Neto potpisao iz Wolvesa.