HEAVY METAL

Regionalni metal projekt Power Surge predstavlja se singlom ‘Calm Before the Storm’

Power Surge je novi heavy metal projekt koji predvode pjevač i multi-instrumentalist Roko i gitarist Srđan, dvojica neumornih entuzijasta koji aktivno sudjeluju u preporodu tradicionalnog metala posljednjih 15 godina. Rokovi muzički uspjesi uključuju nastupe na koncertima na otvorenom kao podrška Whitesnakeu i vođenje vlastitog benda Flesh.

Srđan je proveo većinu svoje karijere napredujući u bendu Primitai iz Velike Britanije, gdje je preuzeo vodeću ulogu i poveo ih do dvostrukog nastupa na festivalu Bloodstock, kao i na koncerte s bendovima Enforcer i Firewind po Evropi, a također je stekao reputaciju odgovornog i sposobnog gitarista kojeg su za nastupe uživo i saradnje već angažirali i Paul Di’Anno te Paul Quinn iz Saxona.

Power Surge predstavlja kulminaciju strasti ovih muzičara za zlatnim dobom heavy metala uz dašak utjecaja koji se kreću u rasponu od speed metala do AOR-a. Njihov prvi singl “Calm Before The Storm” pokazuje i njihovu drugu stranu, Rokov melankolični vokal uparen s odjekujućim čistim gitarskim tonovima i teškim rifovima, uz čvrstu i uigranu ritam sekciju koja zadaje ritam i zanosi pod konstantno rastućom tenzijom.

Bend se priprema za prve nastupe uživo u septembru uz američke power metal legende Fifth Angel na određenim koncertima širom Evrope.