problemi za zvijezdu

Halle Berry se bori za starateljstvo nad djetetom, bivšem mužu mora plaćati i alimentaciju

Halle Berry zahtijeva puno starateljstvo nad sinom s Olivierom Martinezom, optužujući, prema izvještajima, svog bivšeg supruga da ne sarađuje u njihovom suroditeljskom odnosu.

Slavna glumica Berry, koja s francuskim glumcem ima 10-godišnjeg sina Macea, podnijela je zahtjev za isključivo zakonsko skrbništvo na Višem sudu okruga Los Angeles, prema časopisu People i Fox Newsu.

Traži ovlaštenje

Ako samostalno skrbništvo nije moguće, zvijezda serije "The Union" traži "glavne ovlasti za donošenje svih odluka" u vezi s Maceovim obrazovanjem, zdravljem i drugim potrebama, prema Peopleu.

Berry i Martinez vjenčali su se u julu 2013. i dočekali rođenje Macea u oktobru te godine. Par je podnio zahtjev za razvod u oktobru 2015., koji je okončan u augustu 2023.

Odlukom je bivši par trebao dijeliti zajedničko starateljstvo nad sinom.

View this post on Instagram

A post shared by Halle Berry (@halleberry)

Berry je također pristala plaćati Martinezu 8.000 dolara mjesečno za alimentaciju i 4,3 procenta svih prihoda koje ostvari iznad dva miliona dolara.

Međutim, u novom sudskom zahtjevu, Berry optužuje Martineza da je "pokazuje otpor" i "da je nepokretan" kao suroditelj.

Martinezovo ponašanje

Oscarom nagrađena glumica tvrdi da je Martinezovo ponašanje doprinijelo Maceovu lošem školskom uspjehu i otežalo njegov odnos s Berry.

Ona u svojoj pritužbi tvrdi da je Martinez dao prednost Maceovim nogometnim aktivnostima u odnosu na "obrazovnu i psihološku dobrobit" i miješao se u "strategije i intervencije za pomoć".

Kao dio njihovog dogovora o starateljstvu, Berry je pristala plaćati Maceovu nastavu u privatnoj školi, njegove izvannastavne aktivnosti, zdravstveno osiguranje i terapeuta.

Kao rezultat toga, Berry kaže da su se "obrazovni problemi i izazovi u ponašanju njihovog sina pogoršali, te je sve više zaostajao u školi".