bizaran zahtjev

Alain Delon tražio da bude pokopan sa svojim psom nakon što umre. Porodica odbila da uspava belgijskog ovčara

Porodica Alaina Delona odbacila je želju legendarnog glumca da njegov ljubimac, pas Loubo, bude spušten u grobnicu i pokopan s njim.

Delon, koji je preminuo u nedjelju u dobi od 88 godina, ranije je rekao da želi da desetogodišnji belgijski ovčar bude ubijen i položen u grob pored njega.

No nakon bijesa aktivista, glumčeva porodica potvrdila je da Loubo neće biti ubijen.

Francusko dobrotvorno udruženje za životinje Fondation Brigitte Bardot rekla je da je Delonova porodica potvrdila da će se rođaci brinuti o Loubu, dodavši:

"On ima dom i porodicu."

Francuska dobrotvorna organizacija, koja brine o životinjama, također se ponudila da udomi svog psa, dodajući:

"Život životinje ne bi trebao biti uvjetovan životom čovjeka."

Delon je ranije rekao medijima da je izgradio groblje za pse, koje je sadržavalo ostatke najmanje 35 kućnih ljubimaca, u svom domu La Brulerie u selu Douchy, Loiret - oko 130 kilometara jugoistočno od Pariza.

"On je moj pas na kraju života… Volim ga kao dijete. U životu sam imao 50 pasa, ali s ovim imam poseban odnos, nedostajem mu kad nisam tu.

Ako umrem prije njega, zamolit ću veterinara da nas zajedno odveze.

On će ga uspavati u mojim rukama. Radije ću to učiniti nego znati da će dopustiti da umre na mom grobu s tako mnogo patnje", rekao je Delon za Paris Match 2018.

Glumac je bio lošeg zdravlja otkako je prije pet godina doživio moždani udar. Njegov posljednji veliki javni nastup bilo je primanje počasne Zlatne palme na Filmskom festivalu u Cannesu u maju 2019.