bilo je jezivo

Čuli su se krici i vriska: Majka i troje djece od 9, 5 i 2 godine izgorjeli u podmetnutom požaru

U Bredfordu u Velikoj Britaniji u podmetnutom požaru stradala je majka sa svoje troje djece.

Policija je uhapsila muškarca (39) koji je podmetnuo požar i koji je ujedno osumnjičen za ubistvo. Brojni Gavit (29) je proglašena mrtvom na licu mjesta, dok su njene dvije kćerke Denisti (9), 22-mjesečna Obri i njen petogodišnji sin Oskar podlegli povredama u bolnici.

"Zabavite se u raju"

Komšije nesrećne žene kažu da je požar izbio rano ujutro i da su se iz kuće čuli krici i vriska, da je bilo jezivo. Oni su danas ispred kuće u kojoj je stradalo troje djece sa svojom majkom ostavljali oproštajne poruke…

"Zabavi se u raju, nedostajat ćeš nam", jedna je od poruka postavljena na vrh ljubičastog i bijelog cvijeća.

"Volim vas sve, najviše na svijetu i više od toga. Zauvijek ćete mi nedostajati, lijepi moji anđeli", napisano je na drugoj.

Policija Zapadnog Jorkšira pokrenula je istragu o ubistvu poslije namjerno izazvanog požara, a kako su saopštili i uhapšeni muškarac je takođe povrijeđen u požaru.

Nije im bilo pomoći

Požar je izbio u dva ujutru i na lice mjesta je izašlo pet vatrogasnih vozila. Uprkos brzom reagovanju vatrogasci nisu uspjeli da spasu majku i djecu.

Komšije kažu da je dim 'kuljao iz kuće' i da se osjetio miris 'zapaljene gume'. Fotografije iz vazduha pokazuju izgorjela vrata i prozor, a može se vidjeti i dječije autosjedište kako leži među čađavim i spaljenim stvarima na travi ispred kuće, sa dječijim toboganom i bazenom u bašti, prenosi Daily Mail.