West End

Tom Burke poznat kao Cormoran Strike pojavit će se uz Cate Blanchett u potpuno drugačijoj ulozi

Možda ga najbolje prepoznajete kao Cormorana Strikea u hit BBC-evoj emisiji Strike, ali Tom Burke ima novi projekt izvan serije - uz hollywoodsku glumicu Cate Blanchett!

Najavljeno je da će par glumiti u Galebu Antona Čehova na londonskom West Endu. Dok će Cate glumiti proslavljenu glumicu Arkadinu, Tom će glumiti njezinog ljubavnika Trigorina.

Za one koji možda ne znaju predstavu, sinopsis glasi: "Predstava prati Arkadinu dok stiže na porodično seosko imanje za vikend i nađe se uhvaćena u oluji sukobljenih želja. Njen sin dramaturg, Konstantin, bori se da zakorači iz njezine sjene dok on slijedi vlastite umjetničke ambicije, a njen ljubavnik Trigorin postaje predmet naklonosti mlade glumice u usponu Nine."

Govoreći o predstavi, redaitelj Thoams Ostermeier rekao je: „Poznajem Cate i divim joj se godinama i vidjeti je na pozornici uvijek je privilegija.

"Oduševljen sam što ćemo s ovom produkcijom Galeba u Barbicanu ostvariti našu prvu umjetničku saradnju i što će London doživjeti ovu jedinstvenu glumicu u jednoj od najvećih pozorišnih uloga - Arkadine. Također sam vrlo sam zadovoljan što stvaram novi umjetnički odnos s Tomom Burkeom, koji će igrati ulogu Trigorina."

U međuvremenu je u toku snimanje šeste sezone Strikea, koja se temelji na romanu JK Rowling The Ink Black Heart. Sinopsis glasi: "Kada se izbezumljena, razbarušena Edie Ledwell pojavi u uredu moleći da razgovara s njom, privatni detektiv Robin Ellacott ne zna što bi rekao o toj situaciji.

"Robin odlučuje da agencija ne može pomoći u ovome - i ne razmišlja više o tome sve do nekoliko dana kasnije, kada pročita šokantnu vijest da je Edie izrezana strugačima i zatim ubijena na groblju Highgate, mjestu događaja The Ink Black Heart .

"Robin i njezin poslovni partner Cormoran Strike bivaju uvučeni u potragu… Ali sa složenom mrežom online pseudonima, poslovnih interesa i porodičnih sukoba kojima treba upravljati, Strike i Robin se nađu upleteni u slučaj koji ih rasteže do krajnjih granica."

U razgovoru s HELLO! o novoj sezoni, Tom se našalio: “To mi je isparilo iz glave jer sam pričao o Furiosi. Ne mogu se ni sjetiti ko je ubica! Najveća promjena od Furiose do Strikea je vrijeme!"