U okviru SFF-a

Legendarni teniser Goran Ivanišević odigrao meč u Sarajevu: Vi ovdje da ništa ne radite čovjeku bi bilo ugodno doći

Legendarni teniser i trener Goran Ivanišević odigrao je danas egzibicioni meč sa glumcima u ulici Franca Lehara u Sarajevu, a u okviru Sarajevo Film Festivala.

Povod za ovaj izuzetan teniski događaj je podrška fondacije UNIQA SEE Future talentima u sportu, ali i filmskoj umjetnosti kroz saradnju sa Sarajevo Film Festivalom i Slano Film Days.

Ivanišević je igrao meč sa Borisom Lerom i Nadine Mičić.

Kako je ranije izjavio, njemu je velika želja bila da dođe na Sarajevo Film Festival i imao je mnogobrojne pozive tokom posljednjih 10 godina, ali do sada nije bio u prilici.

"Izuzetna mi je čast sto sam prvi put učesnik SFF-a. Hvala Jovanu na pozivu i jučer sam prvi put gledao film na otvorenom poslije 40 godina. Poseban doživljaj i zbilja mi je bila čast prisustvovati.

Sinoć sam rekao u priči sa Jovanom, nemate medalju na Olimpijskim igrama, ali imate Sarajevo Film Festival. I sinoć sam vidio u gradu nevjerovatno ludilo, ali vi ovdje u Sarajevu da ništa ne radite čovjeku bi bilo ugodno doći, a kad se potrudite još onda to dobije posebnu čar", kroz osmijeh je rekao Ivanišević.

Meč je pratila mnogobrojna publika koja je iskoristila priliku da se fotografiše s Ivaniševićem.