organizirao prijem

Dodik dijelio Orden časti pilotima Helikopterskog servisa RS i MUP-a Srbije koji su gasili požare. Nije pozvao one iz OS BiH

Predsjednik RS Milorad Dodik organizirao je danas prijem za pripadnike Helikopterske jedinice MUP-a Srbije i Helikopterskog servisa RS, te im dodijelio Orden časti sa srebrnim zracima.

Dodik je čestitao svim pripadnicima Helikopterskog servisa RS i Helikopterske jedince MUP-a Srbije, te se zahvalio za sve što su odradili u proteklom periodu.

"Profesionalno ste obezbijedili da šteta od vatrenih stihija bude manja i učinili jedno snažno ljudsko i humano djelo, žrtvujući ponekad i svoje živote za sigurnost drugih, ostajući predani i odlučni da to odradite", rekao je Dodik.

On je dodao da su i pored svih "peripetija" vezanih za BiH, pripadnici Helikopterse jedinice MUP-a Srbije stavljeni na raspolaganje kada su za to stvoreni uslovi i učinili da borba sa vatrenim stihijma bude okončana ranije.

A, te peripetije su bile u tome da je RS htjela zaobići Oružane snage BiH i danima nisu htjeli zatražiti pomoć od Ministarstva odbrane BiH.

Zanimljivo je da Dodik na prijem pozvao pilote helikoptera Oružanih snaga BiH koji su također gasili požare koji su buknuli u Nacionalnom parku Sutjeska i u Bileći.

Odlikovanju prisustvovali su član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i direktor Policije RS Siniša Kostrešević.