trese ih kriza

Benjamin Tahirović na izlaznim vratima Ajaxa. Otkriveno zašto ga žele prodati

Benjamin Tahirović uskoro bi mogao napustiti redove Ajaxa. Nizozemski nogometni div ne krije da je finansijska situacija loša.

Kako prenose tamošnji mediji, tehnički direktor Alex Kroes morat će prodati neke od aktuelnih prvotimaca kako bi mogao dovesti druga igračka pojačanja.

U februaru se saznalo da je klub iz Amsterdama podigao milionski kredit za pokrivanje manjka te su sada na prodaju igrači koji nisu impresionirali prošle sezone.

No, Ajax nije uspio prodati hrvatske defanzivce Bornu Sosu i Jakova Medića koji su samo posuđeni italijanskom Torinu i njemačkom Bochumu.

"Dodatni problem je što mnogi reprezentativci u Ajaxu imaju velike višemilionske ugovore, što otežava transfere u druge klubove za manje plaće", navode Nizozemci.

Prema Algemeen Dagbladu, Ajax također želi prodati beka Owena Wijndala, veznjake Benjamina Tahirovića i Silvana Vosa te napadača Chubu Akpoma.

Eksperti ukazuje da je tajming "posebno nesretan" za Ajax. Prošle sezone u selekciju je uloženo relativno mnogo, nakon čega je klub imao osrednju sezonu.

Tahirović, 21-godišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, u prošloj sezoni, prvoj po dolasku u Ajax iz italijanske Rome, upisao je u svim takmičenjima 37 utakmica uz dva gola i pet asistencija.

Akax je za njega platio 7,5 miliona eura odštete rimskoj "Vučuici".