oproštaj

Gundogan se emotivnim riječima oprostio od Barcelone

Ilkaj Gundogan zadržao se samo godinu dana u Barceloni, ali novi (stari) nogometaš Manchester Citya tvrdi da mu je i to bilo dovoljno da zavoli katalonski klub i teško srce napusti La Ligu i Španiju.

Po odlasku u Englesku uputio je oproštajno "pismo" navijačima velikana sa Pirineja, objasnivši pod kakvim okolnostima je razdužio opremu i otišao među "građane", s kojima je kao legendarni klupski vezista osvojio sve što se moglo.

"Dragi navijači, već nakon samo jedne godine stiglo je vrijeme za rastanak. Došao sam ovdje po novi, uzbudljiv izazov, i bio sam spreman za njega. Dao sam sve od sebe u borbi za ovu ekipu i klub u teškoj sezoni i radovao sam se što ću ti pomoći u novoj sezoni", započeo je svoju verziju priče.

U nastavku je opovrgao opća nagađanja da je želio otići zbog kupovine Danija Olma, vjerojatnog kraćenja minutaže zbog mladog osvajača europske titule, ovog ljeta, s reprezentacijom Španije, teškog karaktera…

"Odlazim u teškoj situaciji, ali ako moj odlazak može barem malo financijski pomoći klubu, onda sam zbog tog odlaska malo manje tužan. Bilo je ovo vrijeme prepuno iskustava, uspona i padova, ali ja sam uvijek želio igrati za Barselonu i zahvalan sam na uspomenama Želim vam sve najbolje u ovoj sezoni i u budućnosti Navijači zavređuju da se ovaj veliki klub vrati na sam svjetski vrh", poručio je na kraju Gundogan, nakon potpisivanja suradnje sa Cityem u trajanju od godinu dana. opciju produženja za 12 mjeseci.

U međuvremenu se oprostio i od igranja za reprezentaciju Njemačke, pa mu je Europsko prvenstvo 2024. u toj zemlji bio zadnji nastup za "pancere".