brzi trikovi

Veš vam više ne miriše: Svi zaboravljaju očistiti ovaj skriveni dio veš-mašine


Veš-mašine dobro služe u našim kućanstvima. Kako bi naš svakodnevni pomoćnik trajao dugi niz godina, potrebno ga je redovno čistiti. Ali garantirano ste uvijek previdjeli jednu važnu tačku.

@alanalpc Replying to @not_azalea Front loader washing machines are so high maintenance 🙄😫😤 #cleaningmotivation #clean #deepcleaning #cleantok #washingmachine #cleaninghack #cleaningtips #satisfying #satisfyingcleaning ♬ original sound - Alana | Messy SAHM

Malo koji kućanski aparat olakšava nam svakodnevicu kao veš-mašina. Iako osigurava da naš veš bude čist, potrebno mu je i malo pažnje kako bi ispravno funkcionirao. Prilikom pranja ostaci deterdženta, dlaka, dlačica itd. zapinju na dijelovima ili se talože u skrivenim ćoškovima. Postoji jedan važan dio koji vjerovatno nikada niste uzeli u obzir kada je u pitanju čišćenje.


Poznato je da morate redovito čistiti prednji dio veš-mašine, brtvu i filter. Ali jeste li znali da biste trebali očistiti i unutrašnjost bubnja?

Mlada majka na TikToku šokirala je svoje obožavatelje kada je otkrila dosad malo poznati dio koji treba redovno čistiti. Alana je u videu istaknula dio koji uzrokuje vrtnju vode i pitala je znaju li njeni pratitelji šta je to uopće.