pop zvijezda

Lily Allen vratila psa koji joj je pojeo pasoš. Uslijedile su prijetnje smrću

Britanska pop zvijezda Lily Allen kaže da je primila prijetnje smrću nakon što je otkrila da je vratila udomljeno štene jer je pojelo pasoš.

Dobrotvorna organizacija za prava životinja PETA objavila je otvoreno pismo upućeno Allen u kojem kaže da su "užasnuti" kad su čuli da je vratila psa, dodajući da se ljubimci "nikada ne bi trebali tretirati kao dodaci koje treba odbaciti kada postanu nezgodni".

"Iz tog razloga vas molimo da ne nabavljate još jednog psa", dodala je PETA.

Allen je govorila u epizodi njenog podcasta kada je otkrila da je usvojila psa tokom pandemije koronavirusa, prije nego što je dodala:

"Međutim, onda je pojela moj pasoš i tako sam je vratila."

Dijeleći novosti na Instagramu, Allen je objavila:

"Nikada nisam bila optužen za zlostavljanje životinje i smatram da je cijela ova sedmica vrlo uznemirujuća."

Također je kritizirala reakcije korisnika društvenih mreža kao "bijesne reakcije na namjerno iskrivljeno skupljanje citata s ciljem da se ljudi razbjesne".

Allen je u podcastu spomenula da je štene, Mary, "bio vrlo loše odgojen pas, i stvarno sam se jako trudila s njom, ali jednostavno nije išlo, a pasoš je bila kap koja je prelila čašu, da tako kažem."

Pjevačica dodaje:

"Primila sam neke stvarno gnusne poruke uključujući prijetnje smrću, neki od najodvratnijih komentara bili su posvuda na mojim društvenim mrežama.

Dobro sam, ali bilo je nekoliko stvarno teških dana koji su utjecali na mene i moju porodicu."

Allen, koja živi u New Yorku, rekla je da je štene pojelo njen pasoš, kao i pasoše njene dvije kćerke Ethel (12) i Marnie (11) koje dijeli s bivšim suprugom Samom Cooperom.