držao do riječi

Supruga Olivera Dragojevića otkrila pravi razlog zašto legendarni pjevač nije htio da nastupa u Srbiji poslije rata

Vesna Dragojević, supruga muzičara Olivera Dragojevića, dala je intervjuu za regionalne medije u kojima je prvi put otkrila razlog zašto njen suprug poslije rata nikada nije htio da nastupa u Srbiji i Crnoj Gori.

Vesna Dragojević je odgovarajući na pitanje novinara – zašto Oliver nikada nije nastupao u Srbiji poslije rata, a rekao je da neće, bez da otkrije razlog – istakla da je to zbog njenog oca koji je bio potrešen zbog stravičnih dešavanja tokom devedesetih.

"On je uvijek držao do riječi. Kada je počeo rat i bilo bombardovanje, svi moji su došli u Split. I kada je sve gorjelo, brodovi su gorjeli, tu je bio i brod moga oca koji je izgorio.

Meni je otac vidio na televiziji kako to gori, i onda je plakao. Tada mu je Oliver rekao, ne znam koliko će rat trajati, ali ako vam je za utjehu, ja nikada više neću pjevati u Srbiji.

To je jedino što je rekao, više nikada ništa nije pomenuo.

Pričao je i sa srpskim novinarima, nije imao ništa protiv, nije narod kriv za sve što se dešavalo“, rekla je ona.

Dragojević je preminuo u Splitu 29. jula 2018. godine, nakon jednogodišnje borbe sa karcinomom pluća. Vlada Hrvatske je, povodom Oliverove smrti, 30. jul proglasila Danom nacionalnog saučešća, a brojne kolege su se opraštale od velikog umjetnika.