veliki pritisak

Stručni štab NK Jedinstvo podnio ostavku

Upravni odbor Nogometnog kluba Jedinstvo Bihać odlučio je prihvatiti ostavke stručnog štaba na čelu sa šefom stručnog štaba Mersudom Demirovićem, sportskim direktorom Enesom Jušićem te članom uprave Zijadom Tahrićem. Ove odluke dolaze nakon pritiska koji su osjetili članovi tima uslijed velikih očekivanja i drugih izazova, što su istaknuli na svojoj posljednjoj pres-konferenciji.

S pomoćnim trenerom Amirom Durgutovićem obavljen je razgovor, te je on potencijalno izrazio želju za ostankom u klubu. Međutim, Upravni odbor je odlučio da će novom šefu stručnog štaba biti ponuđena sloboda u sastavljanju ekipe, čime se Durgutovićev ostanak stavlja na čekanje dok ne bude imenovan novi trener.

"Iako ne sumnjamo da su gore spomenuti članovi stručnog štaba uvijek željeli i žele sve najbolje našem klubu, te su radili u interesu NK Jedinstva, uslijed pritiska i velikih očekivanja, odlučeno je da dođe do prekida saradnje. Upravni odbor će u narednim danima popuniti upražnjeno mjesto u Upravnom odboru te imenovati novi stručni štab", saopćili su iz Uprave kluba.

Zijad Tahrić, član Upravnog odbora koji je također podnio ostavku, istaknuo je kako je njegova epizoda u klubu, nažalost, bila kratka i nije bila onakva kakvu je očekivao.

"Nažalost, jedna epizoda koju sam planirao da bude puno bolja i puno duža, kratko je trajala. Sva moja nastojanja da Jedinstvo popravimo i da gledamo duže i dalje nisu naišla na razumijevanje. Lični interes se pokazao jačim od interesa Bihaća i NK Jedinstva, što je daleko ispod mojih očekivanja. Nisam uspio da sa kvalitetnim evropskim ljudima napravimo evropsko Jedinstvo, i iz moralnih razloga dajem ostavku", izjavio je Tahrić.

Mersud Demirović, bivši igrač Jedinstva i dugogodišnji trener sa UEFA Pro licencom stečenom u Turskoj, također je objavio svoju ostavku, navodeći umor i izazove s kojima se suočio u proteklih četrdeset dana.

"Podnio sam ostavku jer sam se stvarno umorio. Četrdeset dana smo u ovom klubu pokušavali nešto napraviti i mislio sam da možemo puno toga popraviti. Nakon dva poraza, postalo je jasno da su neki igrači stigli kasno, boreći se s kondicijom i kontaktom s loptom. Nadam se da će trener koji naslijedi naš tim imati igrače koji će napredovati. Žao mi je što se ova priča ovako završila, ali ovo je bila moja odluka", rekao je Demirović, dodavši kako mu je žao što su navijači njegov rad ocijenili na temelju dva poraza.

Očekuje se da će Upravni odbor u narednim danima imenovati novi stručni štab.