specijalni tim

Premijer S. Makedonije najavio telefonsku liniju za prijavu devijantnog ponašanja političara

Premijer Sjeverne Makedonije Hristijan Mickoski ustvrdio je da je vrijeme kriminalaca u politici završeno i najavio da će u njegovom kabinetu biti otvorena linija na koju će građani moći da prijave "devijantno ponašanje administrativaca i političara".

U izjavi novinarima u Makedonskoj Kamenici on je objasnio da će se na tu otvorenu liniju prijavljivati "devijantno ponašanje administrativaca, političara, bilo na lokalnoj ili na državnoj razini, koji možda traže neke protuusluge da obavljaju posao koji građanima pripadaju prema zakonu i Ustavu".

"Specijalni tim u mom kabinetu će imati otvorenu liniju i razgovarati s građanima koji prijave to devijantno ponašanje", rekao je premijer Sjeverne Makedonije i lider VMRO DPMNE.

Mickoski je istaknuo da sve dok je premijer, neće biti mjesta za kriminalce u politici.

"Moramo se boriti protiv kriminala i korupcije, oni su pandemijskih razmjera u našoj zemlji i to je glavni cilj ove vlade koju vodi VMRO-DPMNE i koalicija 'Tvoja Makedonija'. Dok sam premijer, neće biti mjesta za kriminalce u politici i zato svakom imenovanom i izabranom funkcioneru iz VMRO-DPMNE šaljem poruku, a to je da 'kako čuvaš svoj obraz, čuvaš i moj i organizacije'", rekao je premijer Sjeverne Makedonije Hristijan Mickoski.