BRITANSKI ROKERI

Manic Street Preachers imaju novi singl ‘Decline & Fall’

Manic Street Preachers su objavili svoj novi singl “Decline & Fall”. Pjesma će se naći na njihovom budućem, petnaestom studijskom albumu, koji vjerojatno izlazi početkom naredne godine.

“Singlom ‘Decline & Fall’ probali smo napredovati koristeći prošlost koja pokreće budućnost. Stihovi govore o samospoznaji i razumijevanju, slavljenju malih čuda koja i dalje postoje dok prihvaćamo neizbježni dirigirani pad,” izjavili su članovi benda.

“Decline & Fall” je radosna himna ere samoprezira, a bend ju je snimio u svom Door to The River studiju u Newportu, kao i u Rockfield studijima u Monmouthu. Producenti singla su dugogodišnji suradnici grupe, Dave Eringa i Loz Williams, dok miks potpisuje Caesar Edmunds (Beach House, Suede, Wet Leg).

U singlu se koristi sample “Cool for Cats” grupe Squeeze, a o budućem novom albumu gitarist Nicky Wire kaže da “nosi puno energije; jedna od pjesama je kombinacija muzike bendova The Skids i The Cardigans, dva naša omiljena benda, dok druga pjesma recimo sliči “Come Up And See Me” Steve Harleya & Cockney Rebel, kad bi je izvodili Dinosaur Jr.“

Njihov prethodni album, “The Ultra Vivid Lament” (2021) dospio je na vrh britanske liste po prvi put u 23 godine. U međuvremenu izašla su dva reizdanja, “Know Your Enemy” i ” Lifeblood”, a tek nas očekuje specijalno reizdanje povodom 30 godina od izlaska albuma “The Holy Bible” iz 1994. godine.