senzacija prvenstva

Zaboravite Leverkusen, pojavila se nova sila u njemačkom fudbalu: Velikanima se tresu noge

Maleni Heidenheim apsolutna je senzacija Bundeslige i nakon dva kola zauzima lidersku poziciju.

Ekipa iz malog grada od svega 50.000 ljudi napravila je veliki uspjeh, a njih više od decenije i po trenira Frank Schmidt, simpatični trener koji ih je prošle sezone uveo prvi put u historiji u Bundesligu, i odmah u prvoj sezoni izborio i historijski plasman u Ligu konferencije, gdje će ugostiti Chelsea.

Heidenheim ima maksimalan učinak poslije dva kola i gol-raziliku 6:0 poslije još jedne ubjedljive pobjede u Bundesligi. Nakon što su lako savladali St. Pauli u gostima, crveno-plavi su danas pregazili i Augsburg pred svojom publikom sa 4:0.

Iako su ljetos prodali dvojicu najboljih igrača – Jan-Niklas Bestea u Benficu za osam miliona eura i napadača Tima Kleindiensta u Monchengladbach za sedam miliona, čelnici Heidenheima su ponovo napravili sjajan tim za jedva šest miliona eura, koji oduševljava na startu ove sezone.

Otkako su počeli sa zvaničnim mečevima, igrači Heidenheima su pobijedili na svih pet, a pored dva trijumfa u Bundesligi, tu su dvije pobjede nad švedskim Hackenom u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu i jedna protiv niželigaša Willingena u Kupu Njemačke.