Obaraju rekorde posjećenosti

Producent Tomislav Kašljević za Raport: Plavi orkestar je nedostajao na sceni, ko to od mlađih može napuniti Ušče

Organizirao četiri povratnička koncerta Plavog orkestra

Plavi orkestar sinoć je održao odličan koncert u Vrsaru. Ovo je bio četvrti povratnički koncert kultnog sarajevskog benda u organizaciji producenta Tomislava Kašljevića i to nakon petogodišnje pauze.

Naime, Saša Lošić Loša bio se povukao u svoja četiri zida u Beču, gdje živi sa svojom partnericom Špelom Možinom, inače diplomatom.

„Sinoć je bio najbolji od sva četiri povratnička koncerta. Šlag za kraj. Prije Vrsara Plavi orkestar oduševio je publiku u Slavonskom Brodu, Opatiji te Sustipanu. Oni su u Vrsaru oborili rekord posjećenosti sa 2.000 duša u publici", ističe Kašljević za Raport.

Ova četiri koncerta bi trebala označiti početak njihove saradnje a u toku su i pregovori za koncerte u Bosni i Hercegovinu.

Prekaljeni vuk na muzičkoj sceni regiona Tomislav Kašljević ističe da je ponosan na ovu saradnju.

„Nedostaje na sceni takav bend, takva karijera. Bojim se da mladi nemaju takav kvalitet, a ovi stariji polako „izumiru“. Publika je željna dobre muzike, i kvalitetnih bendova. Evo, u subotu navečer Bajaga je na Ušću u Beogradu okupio 50.000 posjetilaca. Ko od mladih može napuniti Ušće“, zaključuje Kašljević.