nova moda

Tenisice koje su se nosile prije 20 godina ponovo postaju hit. Izgleda da će zamijeniti Adidasove Sambe

Svako toliko pojave se tenisice koje postanu simbol pojedinog perioda. Ono što su u 2010-ima bile New Balanceove glomazne tenisice, u 2020-ima postale su Adidasove Sambe, a čini se kako je pred nama novi početak hit trenda.

Ako je suditi prema stajlinzima trendseterica na društvenim mrežama, street style izdanjima na Sedmici mode u Kopenhagenu ili outfitima manekenke Emily Ratajkowski, Pumine elegantne Speedcat tenisice spremne su obilježiti novu sezonu.

Ove tenisice bile su veliki hit početkom ovog milenijuma, kada su nošene kao gotovo neizostavan dio casual garderobe. Predstavljene su 1999., nadahnute motosportom i kao dio Pumine Sportstyle kolekcije.

Dizajn karakteriziraju mekana brušena koža i premium kožni detalji, a ono što ove ih čini prepoznatljivima je ikonični logo i silueta mačke u zlatnoj boji.

U skladu s nezasitnosti modnog svijeta za svime što se nosilo tokom 2000-ih, vraćaju se nakon što su godinama bile zaboravljene i daleko od statusa must have komada koji su dugo uživale.

A da će ponovno postati kultni komad, možda čak i popularan poput 'sambica', prva je dala naslutiti upravo Emily Ratajkowski - jedna od najslavnijih manekenki današnjice čiji se urbani stajlinzi pomno prate i kopiraju među fashionisticama.

Lijepa brineta u proteklim sedmicaa nosila ih je na chic bijele haljine, trenirke i razne suknje, pokazujući sve čari njihove svestranosti i sposobnosti da u sekundi podignu čitav look.

Na Sunny Hill festivalu u Kosovu nosila ih je i slavna pjevačica Dua Lipa, koja ih je kombinirala s trapericama i malim prozirnim topom, dok je nešto ranije crni par nosila u zavodljivoj sportskoj kombinaciji.

View this post on Instagram

A post shared by tzefits (@tzefits)

I influencerice poput Emili Sindlev i Baye Gorbunove također su prihvatile povratak Speedcata, stilizirajući ih sa svime, od nabranih mini suknji i čarapa do koljena do mikro kratkih hlačica i predimenzioniranih majica, učinivši ih još popularnijima.

Kao što smo mogli vidjeti na primjeru modnih poznavateljica, mogućnosti stiliziranja su beskrajne. Elegantna silueta ovih tenisica čini jednako prikladnima za haljine i krojene hlače, koliko i za trenirku ili mini suknju.

Kako ih nositi

Kada je riječ o boji, crne ćete lako uskladiti i sa stajlingom u neutralnim tonovima, i s onime u jarkim, živopisnim bojama, dok će modeli u hit crvenoj boji svaki outfit podići na viši nivo.

Prednost je i pristupačna cijena. U usporedbi s popularni Adidas Sambama, koje se najčešće prodaju za 119 eura, Puma Speedcat tenisice dostupne su za 110 eura.