tačno na vrijeme

Nestašni demon se vratio. Nastavak kultnog klasika napravio haos na kino blagajnama

"Beetlejuice Beetlejuice", dugo očekivani nastavak kultnog klasika iz 1988., stigao je tačno na vrijeme za jesenju sezonu, debitirajući u kinima s procijenjenom zaradom od 110 miliona dolara na domaćem tržištu u Sjedinjenim Američkim Državama, prema Comscoreu.

To je prema prihodu drugi najbolji septembarski domaći debi svih vremena, s horor komedijom koja zaostaje samo za Warner Brosovom adaptacijom knijge Stephena Kinga iz 2017., filma "It", koji je otvorio sezonu sa 123 miliona dolara zarade.

Iako nastavak "Beetlejuicea" nije uspio oboriti taj rekord, ipak je imao impresivan debi.

Prikupio je još 35,4 miliona dolara u inozemstvu, što ukupno daje zaradu od 145,5 miliona dolara.

Ovo djelo dolazi 36 godina nakon originalnog filma i u režiji Tima Burtona prikazuje tri generacije porodice Deetz kako se vraćaju u svoj ukleti dom Winter River nakon neočekivane porodične tragedije.

Tamo se Lydia (Winona Ryder) - još uvijek progonjena Beetlejuiceom (Michael Keaton) - sukobljava sa svojom buntovnom kćerkom tinejdžericom Astrid (Jenna Ortega), koja uskoro otkriva misteriozni portal u zagrobni život.

Upravo tako, nestašni demon se vratio i njegov zaštitni znak haos dolazi s njim...

Catherine O'Hara vraća se u ulozi Delije, a priključuju joj se "pridošlice" Justin Theroux, Monica Bellucci i Willem Dafoe.