objavio na Instagramu

Jedan od idola brazilskog fudbala okončao nogometnu karijeru: ‘Ostavio sam veliko naslijeđe’

Nekadašnji brazilski reprezentativac Paulinho, klupski svjetski prvak iz 2012. godine sa Corinthiansom iz Sao Paula, objavio je na Instagramu da u 36. godini završava svoju karijeru. Paulinho je jedan od velikih idola Corinthiansa, jednog od najpopularnijih klubova u Brazilu.

U karijeri je igrao i za evropske klubove Tottenham i Barcelonu, prenosi STA.

"Imam privilegiju da sam osvojio mnoge naslove, da sam igrao na dva svjetska prvenstva, da sam igrao za Barcu, ostavio sam veliko naslijeđe", izjavio je sada već bivši nogometaš u videu objavljenom na Instagramu.

Paulinho je sa Corinthiansom 2011. godine osvojio naslov brazilskog prvaka, a sljedeće godine i Copa Libertadores te naslov klupskog svjetskog prvaka nakon pobjede u finalu protiv Chelseaja rezultatom 1:0.

Paulinho je na 56 nastupa za reprezentaciju postigao 13 golova, osvojio je Kup konfederacija 2013. godine, a zatim je igrao na svjetskim prvenstvima 2014. i 2018. godine.

Bio je na klupi selekcije Brazila koja je doživjela težak poraz rezultatom 7:1 protiv Njemačke na domaćem terenu u polufinalu Svjetskog prvenstva 2014. godine, a ušao je u igru na poluvremenu umjesto Fernandinha, kada je "selecao" već gubio s 5:0.