težak period

Princeza Kate završila s hemoterapijom: Činim sve što mogu da ostanem bez raka

Nevjerovatno iskren i intiman video prikazuje princezu Kate Midletton, princa Williama, prinčeve Georgea i Lucasa te princezu Charlotte kako provode vrijeme zajedno u Norfolku uz poruku koju je izgovorila Kate.

"Kako se ljeto bliži kraju, ne mogu vam opisati kakvo je olakšanje što sam konačno završila svoju hemoterapiju.

Posljednjih devet mjeseci bilo je nevjerovatno teško za nas kao porodicu.

Znamo da se život može promijeniti u trenu i morali smo pronaći način da se snađemo u olujnim vodama i nepoznatom cestom", navodi Kate.

U martu je princeza potvrdila da su kod nje nakon operacije abdomena pronađene prekancerozne stanice i da će morati proći preventivnu hemoterapiju.

"Ovo je vrijeme prije svega podsjetilo Williama i mene da razmislimo i budemo zahvalni za jednostavne, ali važne stvari u životu, koje mnogi od nas često uzimaju zdravo za gotovo. Jednostavno voljeti i biti voljen.

"Učiniti sve što mogu da ostanem bez raka sada je moj fokus", govori Kate.

Video, koji je snimljen u Norfolku prošlog mjeseca, prikazuje porodicu kako uživa u zajedničkom vremenu u šumi i na plaži, igrajući karte i na pikniku.

Kateini roditelji, Carole i Michael Middleton, također su snimljeni kako igraju igrice s njima.

Možda najupečatljivije, video također prikazuje nevjerovatne ljubavne trenutke s Kate i Williamom kako se maze, a William joj daje poljubac u obraz.

Princeza također koristi video kako bi usmjerila svoje planove za povratak kraljevskim dužnostima, a Kate i palača ističu da je sada njen prioritet "put do ozdravljenja" i da je proces "potpunog oporavka dugačak".

Međutim, rečeno nam je da će raditi od kuće i poduzeti još nekoliko javnih angažmana u nadolazećim mjesecima kada bude mogla.

"Iz tame može izaći svjetlo, pa neka to svjetlo svijetli", poručuje Kate.