sumnja u korupciju

Elmedin Voloder na ispitivanju u FUP-u. Ko će sve biti uhapšen?

Pretrese vrše policijski službenici po naredbi Kantonalnog suda u Zenici na devet lokacija u tri kantona, istakli su iz FUP-a 

Specijalna jedinica Federalne uprave policije (FUP) provodi racije na više lokacija u Bosni i Hercegovina u okviru operativne akcije pod nazivom "Landfill".

Između ostalog, specijalni su izvršili pretres kuće bivšeg direktora Autocesta Federacije BiH Elmedina Volodera u Sarajevu zbog sumnje u izvršenje nekoliko koruptivnih krivičnih djela prilikom izgradnje dionice autoputa.

Voloder je priveden u prostorije FUP-a u Sarajevu, gdje će biti ispitan, saznaje Raport.

Pored Volodera, još četiri osobe se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela: Udruživanje radi činjenja krivičnih djela, Zloupotreba položaja ili ovlaštenja, Odavanje i neovlašteno pribavljanje poslovne tajne, Pranje novca i Pomaganje. 

Pretrese vrše policijski službenici po naredbi Kantonalnog suda u Zenici na devet lokacija u tri kantona, istakli su za FENU iz FUP-a. 

Među osumnjičenim osobama su dvije iz uprava Zepča i Orašja, te se pretersi vrše i na ovim područjima. 

Akcija je povezana s bivšom upravom Autocesta Federacije BiH i, prema pisanju medija, određenim malverzacijama u proteklom periodu na dionici autoputa kod Žepča, a koje su u vezi otkupa zemljišta.

Sav prikupljeni materijal o tome poslan je Federalnoj upravi policiji i Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona zbog čega je jutros započela ova akcija.