nizozemski reprezentativac

Već sada bivši saigrač Kolašinca potpisao za Juventus, te tako postao najskuplji fudbaler ovoga ljeta u Seriji A

Već sada bivši igrač Atalante, Nizozemac Teun Koopmeiners (26) danas je zvanično predstavljen kao novi igrač Juventusa.

Naime, Koopmeiners je u redove Stare dame stigao za 60 miliona eura, te je tako postao najskuplji igrač ovoga ljeta u Serie A. Pregovori su trajali cijeloga ljeta, a na koncu je novi Juventusov trener Thiago Motta uspio dobiti toliko željeno pojačanje.

"Sretan sam što sam započeo novu avanturu. Uvijek sam mislio da bi bilo sjajno igrati ovdje, a kad se ukazala prilika, nisam razmišljao ni o čemu drugom", poručio je bivši saigrač Seada Kolašinca za italijanske medij

Koopmeiners se zahvalio i svom bivšem klubu u kojem je proveo tri sezone, nakon što je stigao u Bergamo 2021. iz AZ-a

"Proveo sam prekrasne godine u Atalanti, gdje sam osvojio važnu titulu. Mogu reći da sam u protekle tri godine napredovao i puno naučio", kazao je nizozemski reprezentativac.

"Od dolaska u Italiju igrao sam na raznim pozicijama, ali mi je svakako najdraža uloga veznog igrača. Trenutačno je moja uloga igrati iza napadača i dobro mi je na toj poziciji", poručio je Teun, a u novom klubu će nositi dres sa brojem osam.

"To mi je važno, uvijek sam igrao s ovim brojem tokom svoje karijere. Vrlo sam zahvalan što sam ga dobio u Juventusu." Koopmeiners je do sada upisao 21 nastup i postigao dva gola za selekciju Nizozemske.