NOVOIZGRAĐENI OBJEKAT

Medžlis Islamske zajednice Olovo nizom događaja dočekuje svečano otvorenje Ahi Evran Veli Kiršehir džamije

Medžlis Islamske zajednice Olovo organizuje više događaja povodom svečanog otvorenja Ahi Evran Veli Kiršehir džamije u Olovu.

U susret svečanom otvorenju u četvrtak 12. septembra, s početkom u 17.30 sati, u konferencijskoj Sali džamije bit će održana promocija knjige „Ahi Evran Veli Kiršehir džamija-hronologija izgradnje“, autora Esad-ef. Pepića, glavnog olovskog imama. Planirano je da o knjizi ovom prilikom govore prof. dr. Aladin Husić, prof. Mujo Manso i Nedim Gondžić.

Predviđeno je da prvu džumu u novoizgrađenoj džamiji u petak 13. septembra predvodi i hutbu kazuje muftija sarajevski prof. dr. Nedžad-ef. Grabus.

Isti dan, nakon akšam-namaza, u haremu džamije bit će održana Večer Kur'ana, na kojoj će učešće uzeti učači iz naše zemlje i Turske, a predviđeno je da vazi-nasihat kazuje prof. Mustafa Spahić.

Kako su najavili organizatori, noć uoči otvorenja džamije, shodno bosanskoj tradiciji, u haremu džamije nakon akšam-namaza bit će održana Večer mevluda i ilahija, na kojoj će, također, učešće uzeti učači iz naše zemlje i Turske, a predavač će biti Dženan Rezaković, direktor Medrese „Osman-ef. Redžović“.

Program otvorenja Ahi Evran Veli Kiršehir džamije počinje u nedjelju 15. septembra u 11.30 sati, a planirano je da džamiju svečano otvori i proglasi vakufom Islamske zajednice reisul-ulema Husein-ef. Kavazović.