izviđa lokacije

Mel Gibson spreman za snimanje “Passion of the Christ: Resurrection”

Čini se da stvari konačno kreću naprijed kada je u pitanju "Passion of the Christ: Resurrection'" Mela Gibsona.

Film je imao dosta odgoda, uglavnom zbog promjena scenarija, ali sada je praktički spreman za snimanje.

Prva polovina 2025. trebala bi označiti početak snimanja, najvjerovatnije odmah nakon što Gibson završi s promocijom za "Flight Risk" u januaru.

Gibson, slavni glumac i režiser, viđen je kako izviđa lokaciju na Malti. Gibson je u ovoj zemlji u petodnevnoj posjeti radi razgovora s malteškim vlastima, uključujući premijera Roberta Abela.

Jedan od ključnih faktora koji je odgađao "Uskrsnuće" bilo je pitanje koji će se scenarij koristiti za film.

Od 2016. Gibson je marljivo radio na scenariju sa scenaristom filma “Braveheart” Randallom Wallaceom, a već je napisano najmanje šest nacrta.

Prošle godine je rečeno da postoje dva posebna nacrta — oba vrlo različita jedan od drugoga — koja se uzimaju u razmatranje.

Prošlog aprila, Wallace je potvrdio da je scenarij konačno dovršen, te da će se Jim Caviezel očito vratiti glumiti Isusa.

Gibson je nagovijestio da bi nastavak, potencijalno podijeljen u dva filma, bio više filozofski i poetičniji od jednostavnijeg originala.

"Uskrsnuće" bi se fokusiralo na 24 sata koja obuhvataju Isusove muke i događaje koji su se dogodili tri dana između njegova raspeća i uskrsnuća.

Inače, originalni “Passion of the Christ” podijelio je kritičare prije gotovo 20 godina.

Uostalom, Gibson kao reditelj nikada nije zazirao od jezivog nasilja u svojim filmovima: “The Passion of the Christ”, “Braveheart” i “Apocalypto” spadaju među filmove s jezivom dozom nasilja.