sudbina je tako htjela

Transfer koji je uništio dvije karijere

U ljetnom prijelaznom roku 2020. FC Barcelona i Juventus sklopili su ugovor o zamjeni igrača.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine (danas već bivši) Miralem Pjanić s 30 godina prešao je iz Juventusa u Barcelonu za 60 miliona eura

S druge strane - Arthur Melo, koji se pridružio Barceloni prije samo 2 godine (2018.) i koji je tada imao samo 24 godine i bio je reklamiran kao sljedeći "Xavi" preselio je u Juventus za 72 miliona eura.

Barcelona je zaradila 12 miliona, dok je Juventus skinuo Pjanićeve plaće. Da budemo pošteni u to vrijeme, činilo se da je Juventus dobio bolji posao jer je Arthur imao samo 24 godine i još je imao vremena za napredak.

Ali s druge strane, Barcelona je kupila vezistu sa ogromnom platom da bude rezerva za Sergia Busquetsa i budimo iskreni, jednostavno ne možete istisnuti Sergia Busquetsa iz Barcelonine postave.

Imajte na umu da je Barcelona potpisala Frankea De Jonga kao budućeg kandidata za nasljednika Sergija Busquetsa…

Boravak Miralema Pjanića u Barci bio je vrlo razočaravajući… Upisao je samo oko 30 nastupa za Barcelonu i bio je posuđen Beşiktaşu, a onda ga je klub sporazumno otpustio iz ugovora 2022. godine.

S druge strane, ozljede su mučile karijeru Arthura Mela. Također nije mogao zacementirati svoju poziciju u početnoj postavi Juvea… te je otišao na posudbu u Liverpool za sezonu 2022-23 i u Fiorentinu za sezonu 2023-24.

Danas je Pjanić pred potpisom za Konyaspor, a Arthur 'rezerva rezervi' u Juventusu.