nešto ne štima

Članovi benda Jane‘s Addiction potukli se na pozornici

Još nema nikakvog objašnjenja zašto je pjevač benda Jane‘s Addiction, Perry Farrell na pozornici tijekom koncerta udario gitarista Davea Navarra.

Na profilima benda na društvenim mrežama nema novih objava, a nema ni neke službenog priopćenja za medije.

Fanovi se boje da će se bend, koji je s manjim prekidima i izmjenama na sceni od 1985. godine i koji su osnovali Navarro i Farrell, definitivno raspasti, mnogo prije no što dovrše turneju po SAD na kojoj je ostalo još 15 koncerata.

Da postoji neka napetost primijetili su posjetitelji prethodnih koncerata, a Farrell se dva puta požalio kako ima problema s glasom. Što god se događalo kulminiralo je na nastupu u Bostonu. Sve je bilo u redu do 11. pjesme "Ocean Size" u kojoj Navarro ima svoj solo. U jednom trenutku, dok je on bio koncentriran na gitaru, Farrell mu je prišao i poprilično agresivno ga odgurnuo. Počeli su se raspravljati i iako se gitarist pokušao odmaknuti, pjevač ga je udario u prsa. U tom su im trenutku prišli drugi članovi benda i tonci. Oni su držali Farrella i napokon ga uspjeli odvući s pozornice.

Koncert je naglo završio - Navarro, basist Eric Avery i bubnjar Stephen Perkins, koji je te večeri slavio rođendan, vratili su se na pozornicu i pozdravili se s okupljenima.

Na internetu je osvanulo više snimki incidenta. Fotograf Brian Mackenzie, koji je snimao cijeli nastup objavio je na X-u (ex-Twitter) kako je pjevač cijelu večer uz sebe imao "golemu bocu vina", dok su Navarro i Avery tokom nastupa stalno razgovarali i djelovali ljutito, "više no što je normalno".