sudar ferrarija i red bulla

Jeziv sudar na utrci Formule 1 u Azerbejdžanu

Australac Oscar Piastri pobjednik je Velike nagrade Azerbajdžana u Bakuu. Već su se nakon kvalifikacija mogla očekivati uzbuđenja, ponajviše zbog toga što je Lando Norris završio tek na 17. mjestu. Međutim, njegov momčadski kolega je bio puno bolji te je s drugog mjesta u kvalifikacijama na kraju stigao i do svoje druge pobjede u Formuli 1.

Piastri je u 20. krugu prestigao Charlesa Leclerca nakon čega nije ispuštao prednost do kraja utrke. Kasnije se Piastri kvalitetno branio te ni u jednom trenutku nije dozvolio Leclercu da ga prestigne.

Leclerc je na kraju utrke vodio veliku bitku sa Sergiom Perezom i s Carlosom Sainzom u borbi za drugo mjesto. U toj borbi je na kraju došlo i do velikog sudara Meksikanca i Španjolca. Naime, Leclerc se nekako obranio od Pereza te je na taj način Meksikanac izgubio i poziciju od Sainza. Nedugo zatim su se susreli kotači Sainza i Pereza nakon čega su obojica završili u barijerama. Bit će zanimljivo vidjeti kako će suci procijeniti ovaj incident.

To je najviše pomoglo McLarenu koji je nadoknadio zaostatak za Red Bullom te su sada i preuzeli vodstvo u ukupnom poretku. S 476 bodova nalaze se ispred Red Bulla koji ima 456 bodova te su sada u sjajnoj poziciji u borbi za osvajanje konstruktorskog naslova.

U borbi za pojedinačni naslov, Norris je četvrtim mjestom za Verstappenom (završio peti) smanjio razliku za tri boda te je sada razlika između njih dvojice 59 bodova. Treći je Leclerc koji zaostaje 78 bodova. Spomenimo još da je od sudara profitirao i George Russell koji je "ni kriv ni dužan" završio na trećem mjestu.