nova generacija

Bivši stručnjak Applea komentirao prezentaciju iPhonea 16 – i žestoko je izvrijeđao

Apple je prije nekoliko dana predstavio novu generaciju iPhonea koja uključuje četiri pametna telefona.

Najveća novost je Apple Intelligence, odnosno brojne opcije zasnovane na vještačkoj inteligenciji koje ipak neće biti dostupne od ovog mjeseca kao ni na svim tržištima.

Mišljenja analitičara i tehnoloških novinara su različita, ali manje-više svi se slažu da se radi o uređajima s odličnim hardverom, ali tek će se videti kako će AI opcije izgledati u praksi, prenosi Zimo.

Međutim, neki baš i nisu oduševljeni Appleovim događajem. Među njima je i bivši uposlenik ove kompanije Tyler Morgan, koji je više od godinu radio kao stručnjak za prodaju.

@hitomidocameraroll Should’ve just made an apple intelligence event #appleevent #iphone #ai ♬ original sound - SpongeBob background music

On je razgovarao s novinarima Daily Maila i dao im je svoje negativno viđenje Apple prezentacije.

"To je bilo s*anje", komentarisao je događaj i dodao da je to vjerovatno jedna od najgorih Apple konferencija koje je vidio.

Tokom praćenja uživo na svom kanalu na TikToku, na kojem objavljuje savjete u vezi sa Apple uređajima i na kojem ima brojne pratioce, jedan od njegovih, ali i komentara drugih osoba koje su ga pratile tokom prijenosa uživo bio je:

"Bože, ovo je tako dosadno".

Pri tome je posebno pomenuo da su noviteti na novoj generaciji Apple telefona razočaravajući i da je jedina prava novost – taster za fotografisanje.

Smatra da je Apple zapeo u nekom krugu lansiranja novih uređaja godinu za godinom, zbog čega su korisnici i kupci njihovih uređaja razočarani telefonima jer ne donose nikakve značajne promjene.

"Kada ponavljate istu stvar, ljudi će se umoriti od toga", objasnio je svoje stajalište Morgan.

Iako je razočaran novim telefonima, njegov utisak o novim slušalicama je pozitivan, što se posebno odnosi na model AirPods 4, koji je dobio opciju aktivne kontrole buke.

Nahvalio je i korištenje Apple slušalica kao slušnog pomagala i novih mogućnosti zaštite sluha.