ima samo 17 godina

Nakon štu mu je as Barcelone razbio ekipu, trener priznao: Yamal može biti jednako dobar kao Messi

Trener Girone Míchel rekao je da Lamine Yamal može dostići nivo Lionela Messija nakon što je gledao kako krilo Barcelone razbija njegovu ekipu u nedjeljnom katalonskom derbiju.

Yamal (17) zabio je dvaput dok je Barca slavila sa 4:1 i ostvarila pet pobjeda u pet kola španske La Lige ove sezone.

Dani Olmo i Pedri također su bili precizni za Barcelonu prije nego što je Cristhian Stuani postigao utješni pogodak za Gironu.

"Lamine stvara razliku. Za mene je on već sa 17 godina jedan od najboljih igrača na svijetu.

Teško je zamisliti da će nakon Messija doći još jedan poput njega, ali nadam se da će Lamine nastaviti napredovati jer on je igrač koji može doseći taj nivo", rekao je Michel na konferenciji za novinare.

Yamal je zabio dva puta u sedam prvih minuta poluvremena.

Španski reprezentativac sada vodi ligu u broju bodova (golovi plus asistencije) ove sezone sa sedam, ispred saigrača Roberta Lewandowskog i Raphinhe, koji imaju šest odnosno pet.

Prije nedjeljne utakmice protiv Girone, četiri od Yamalovih pet bodova bile su asistencije, a Barcin trener Hansi Flick pozdravio je dodavanje golova u njegovu igru.

"Bio sam jako sretan jer je zabio gol. Lamine inače daje zadnji pas i bio sam sretan što je danas zabio", rekao je Flick sinoć poslije meča o momku kojem se tako predviđa da bi mogao dostići slavu Argentinca Messija, nekada također lidera Barcelone.