njemačka

I proizvođači namještaja iz BiH našli svoje mjesto na sajmu namještaja ‘MOW 2024’

Članice Drvnog klastera BiH “Namještaj i drvo” će i ove godine, treći put zaredom, zajedno sa još nekoliko kompanija iz Bosne i Hercegovine učestvovati i izlagati svoje proizvode na najvećem sajmu namještaja u Evropi za veletrgovce “ MOW 2024“, u izložbenom centru Bad Salzuflen – Njemačka.

"Delegaciju udruženja će predstavljati veći broj renomiranih kompanija iz cijele BiH sa svojim najnovijim modelima, a kompanije koje ne izlažu direktno mogu se predstaviti sa svojim katalozima i reklamnim materijalom i iskoristiti šansu za sklapanje poslova na najkonkuretnijem evropskom tržištu koji realno ima najbolje cijene za proizvođače", rekao je Feni Dinko Mujkić, predsjednik udruženja Drvni klaster BiH “Namještaj i drvo” i organizator učešća bh. delegacije na jednom od najprestižnijih sajmova namještaja i drvne industrije u Evropi.

Kompanije i članovi klastera iz cijele Bosne i Hercegovine koji će ove godine izlagati svoje proizvode i biti predstavljeni su: „Standard“ Prnjavor, „Dezen“ Živinice, „Rattan Sedia“ Brčko, „Tisakomerc“ Žepče, „Sani global“ Bihać, „Mobello“ Tešanj, „Sani global“ Bihać, „Jadrina“ Gračanica, "ENI - EM" Doboj - jug, "Arny Art in Wood" Tešanj, „Prlić“ Žepče, "Baz Wood Design" Tešanj, "Hurem Wood Dream" Tešanj, "EventExpo" KiK BiH Zavidovići i „Design Zone“ Drvnog klastera „Namještaj i drvo“.

“MOW 2024“ je najveći skup aktera svjetskog namještaja u sektoru prepunog noviteta, a pokazat će svijetu proizvodnju, kvalitetu i dizajnersku moć svjetskog namještaja. Predstavlja aktuelno visokoprodavanu robu, spremnu za serijsku proizvodnju i spremnu za isporuku, za sve prostore: od modernog, modularnog luksuznog namještaja do namještaja za dnevne sobe, tapacirani namještaj, trpezarije, stolove i stolice, spavaće sobe, dječji/omladinski namještaj, masivni namještaj, drveni namještaj, kupaonski namještaj, kancelarijski namještaj, kućne dodatke, kuhinjski i specijalizirani asortiman, baštenski nameštaj i repromaterijali u ukupno 23 hale, od kojih su neke u dva nivoa.

MOW se godinama pozicionirao kao platforma broj 1 u Evropi, više od 90 posto dobavljača namještaja izlaže isključivo na MOW u Njemačkoj, a očekuje se oko 50.000 posjetilaca.

Sajam će biti otvoren 22. septembra i trajat će do 26. septembra ove godine. Sve zainteresovane kompanije koje žele da imaju informacije i posjete ovaj sajam, kao i da budu predstavljene na ovom prestižnom sajmu i da iskoriste promociju i šansu da se približe najvećim direktnim kupcima mogu da se jave na web adresu Drvnog klastera ''Namještaj i drvo'' [email protected]. Interesantno je i da će štand biti centralno mjesto - Check point okupljanja i susreta za privrednike i udruženja koji imaju svoje biznise i područja djelovanja u zapadnoj Evropi.