hrvatski fudbaler

Ivan Perišić našao novi klub, niko nije očekivao da će tamo otići

Ivan Perišić je trenutno slobodan igrač otkako je napustio splitski Hajduk.

Hrvat je sada u intenzivnoj potrazi za klubom u kojem će nastaviti karijeru, a do sada se najčešće povezivao sa italijanskim ekipama, kao što su Monza, Como i Fiorentina.

Iako su svi očekivali odlazak u Italiju, najpouzdaniji fudbalski insajder Fabrizio Romano ima drugačije informacije.

Romano je objavio da je Ivan u pregovorima s PSV-om, aktualnim prvakom, trenutno vodećim i ove sezone neporaženim klubom u nizozemskom prvenstvu.

Uz Ajax i Feyenoord, PSV je dio velike trojke nizozemskog nogometa. U svojoj je historiji, započetoj osnivanjem 1913. godine, slavio 25 titula nizozemskih prvaka i njih još 11 u kupu. U sezoni 1987./88. bio je i prvak Europe.

Perišić je prošle sezone u Splitu dočekan kao kralj. Stigao je povrijeđen, ali navijači su se nadali da bi mogao pridonijeti ekipi kad se oporavi. Njegovi nastupi nisu bili na visokom nivou. Odigrao je 12 utakmica i zabio samo jedan gol. Nakon sukoba s trenerom Gennarom Gattusom raskinuo je ugovor.

Perišić, lijevo krilo iza kojeg su 134 utakmice u dresu reprezentacije, igrao je za velikane kao što su Borussia Dortmund, Inter, Bayern i Tottenham te slavio naslove u talijanskom i njemačkom prvenstvu, ali i Ligi prvaka.

Standings provided by Sofascore