19-godišnji Arslanogullari

Šok u njemačkom klubu: Talentovanom golmanu amputirana noga, kako bi mu se spasio život

Teški dani za talentovanog golmana Union Berlina.

Naime, Berkinu Arslanogullariju (19) je amputirana noga, nakon što mu je prije nekoliko mjeseci dijagnosticiran rak kostiju.

Arslanogullari je prošao sve mlađe kategorije kluba iz Berlina, a za prvi tim Uniona debitovao je 21. marta ove godine u prijateljskoj utakmici protiv Magdeburga.

Nije prošlo mnogo vremena od tog debija, kada je dobio užasne vijesti. Doktori su mu saopžili da boluje od raka, te je odmah krenuo sa hemoterapijama.

Terapije mu baš ne pomažu, pa mu je lijeva potkoljenica morala biti amputirana kako bi se zaustavilo napredovanje bolesti.

"Uprkos svim pokušajima i hemoterapiji, rak nije mogao da se pobijedi, a kako bi mu se spasio život, Berkinova noga je morala biti amputirana", naveli su iz Union Berlina.

Arslanogullari se oglasio poslije operacije i zahvalio svima na podršci.

"Već sam prevazišao mnoge prepreke u svom životu, a i sada ću se boriti protiv ove bolesti svim sredstvima koja su mi na raspolaganju", poručio je mladi golman.

Pokrenuta je i humanitarna akcija za skupljanje novca, kako bi se pomoglo mladom golmanu i njegovoj porodici u daljem procesu liječenja i rehabilitacije.