40 godina

‘Bombaj štampa’ slavila u Zagrebu: Prvi album kasnio zbog ‘Doma za vješanje’ u kojem je Đuro glumio Sadama

Đuro je zajedno s Reneom Bitorajacem vlasnik “Lude kuće” u Zagrebu,  pozorišta kojeg su otvorili prije šest godina

Promocijom vinila prva dva albuma sarajevska grupa “Bombaj štampa” u zagrebačkom teatru “Luda kuća” nastavila je obilježavanje 40. rođendana. Radi se o reizdanjima albuma “Bombaj Štampa” objavljenog 1987. godine i “Ja mnogo bolje letim sam” objavljenog 1990. godine na vinilima.

Inače, Đuro je zajedno s Reneom Bitorajacem vlasnik "Lude kuće”,  pozorišta kojeg su otvorili prije šest godina na mjestu bivšeg zagrebačkog kina Mosor u Zvonimirovoj ulici.

Postavu prvog albuma "Bombaj štampe" činili su Branko Đurić Đuro - vokal i gitara, Nedim Babović -gitara, Nedžib Jeleč Neno -bas-gitara, Nikša Bratoš – klavijature te  Ademir Volić "Kufi" – bubnjevi.

Promocija prvog albuma kasnila je više od godinu dana, jer je u vrijeme njegovog izlaska Đuro bio angažiran na snimanju filma “Dom za vješanje” Emira KIusturice, u kojem je glumio Sadama.

Međutim nakon snimanja grupa u proširenom sastavu, koji je obuhvatao i duhačku sekciju, nastavlja sa koncertima po bivšoj Jugoslaviji, te učestvuje na turneji “Top liste nadrealista”.

Neki od hitova sa ovoga albuma su: “Mrak i ja”, “Otvorena pjesma Đorđu B.”, “Često poželim da sve zaboravim”, “Mali Motorin“…